Herr A - Div II

Förlust i Söderköping (H1)
2011-11-19 23:54

Söderköping IBK – Tranemo IBK 8-4 (4-2,2-1,2-1)

Det blev en rättvis seger för Söderköping i en match där TIBK inte riktigt fick det att stämma.

Vi kom helt fel in i matchen, det går inte säga annat om det. 2 utvisningar och 2 insläppta boxplay mål redan efter 5 minuter, inte den starten man vill ha på en match.

Men Johan C reducerade galant till 2-1 innan TIBK gjorde sin sämsta period i spelet i matchen. Söderköping tilläts göra både 3-1 och 4-1 innan Johan M reducerade till 4-2 innan pausvila.

Med den starten på matchen så var det tungt, men kändes ändå som att detta kan vi klara Söderköping ställde upp precis som Karlskoga (dock milsvis bättre än Karlskoga) och det verkar inte alls vara TIBKs melodi att möta, hur det löses på bästa sätt vet dock inte jag.

Andra perioden är mycket bättre, vi reducerar till 3-4 efter ca 10minuter där kusinerna Svensson gör en frislagsvariant som lurade alla i hemma och bortalaget. Sedan drabbas vi av en utvisning till men löser den galant och kommer ur med ett powerplay istället.

Där har vi ett par bra lägen att kvittera matchen men kvitteringen uteblir.

När Söderköping gör 5-3 och sedan 6-3 på knappt några chanser där det ena är ett insläng från halva plan som letar sig in så är det tungt, “gratismål” har vi absolut inte råd med då vi bommar ett par bra lägen innan vi gör 1.

I tredje perioden jobbas det på och reducering kommer till 4-6 genom Kim S. Bara sekunder efter detta sätter Söderköping ett nytt skott nästan från halva plan, en rejäl träff men likväl extremt tungt när det kommer ett mål utan att vara ett läge.

Resten av matchen spelas mer eller mindre av med lite utvisningar hit och dit, Söderköping hinner med ett mål till innan matchen är slut.

Slutsatser? TIBK kämpar idag (början på matchen kan dock ifrågasättas) men det räcker inte. Söderköping är inte ett lag fullt med stjärnor men gjorde en gedigen laginsats där dom hade grisigare försvar än oss samt kom till fler lägen än vad vi gjorde. Vi släpper väldigt psykologiska 3-5 och 4-7 utan att det är några lägen att tala om. Talande bild är Svensson som säkert bryter 10-15 bollar där bak men sedan studsar iväg när det ska kontras. Det var helt enkelt inte våran dag. Vi gör det inte dåligt men inte heller bra. Medelmåttig insats får det nog sammanfattas med. En frisk fläkt i offensiven som kan dra med sig lite självförtroende till övriga forwards eftersökes på tradera, får se om någon nappar eller ifall någon i laget hittar sitt. För det behövs sättas dit lägena vi får.

Domarna avgjorde absolut inte matchen på något sätt, för de var mindre bra åt bägge håll. Idag kändes det som att det spelades en U-lagsmatch, sen om det är gott betyg till våra U-lags domare eller dåligt betyg till dagens domare kan ni ju gissa. Det var spretigt, veligt och felaktigt åt bägge hållen, faktiskt en nivå jag inte trodde existerade på förbundsnivå. Men alla kan ha en dålig dag och Gud säger att allt är förlåtligt så självklart är inte jag sämre.

Söderköping är absolut ett lag vi kan rå på i hemmamötet, vad det nu är för tröst denna kväll.