Herr A - Div II

Vara IBK - Tranemo IBK 3-6 (1-1,0-3,2-2)
2017-01-28 20:40
Tabellen
Ska jag va ärlig inför denna matchen så va jag lite orolig. Tänkte att det blir väldigt tufft att möta Vara borta. Men som tur är så tog grabbarna ett grymt jobb så min oro försvann 👍

Man kan nästan tro att Vara pluggat på hur vi spelade eller så hade dom bara tur för deras spel funkade väldigt bra mot oss. Så våran start taktisk va sisådär. Vara lyckades komma till enkla uppspel. Första 5-10 min blir då lite svajigt för våran del. Vi kämpar och sliter men hamnar lite på efterhand. Tilläggas är att Hjertén i mål är riktigt het i första perioden. Vi försöker under periodens gång prata igenom en taktisk ändring av vårat spel. Något som man i div 1 verkligen ogillade att dom duktiga lagen i serien bara på ett snäpp kunde byta taktik när man väl lyckats lösa deras svaga punkt. Tycker ändå vi också löser det ganska bra vilket är positivt för framtiden. Att man inte bara nötar på utan vågar ändra. Men Vara tar ändå ledningen med 1-0. Ca10min in i perioden. Ju längre perioden går desto bättre blir vi och Daniel M gör ett grymt förarbete till David E som tar med bollen bakom kassen och lägger in bollen köksvägen. 1-1 slutar perioden och det känns ganska rättvist!

I pausen har vi mer tid att diskutera hur vi ska ändra vårat spel, det handlar inte om stora ändringar, 1-2 meter åt ett annat håll bara i uppställt försvar! Andrafemman löser detta grymt bra resten av matchen. Vi matchar dom mycket mot deras förstafemma som inte får till mycket spel alls. Bra andrafemman!
Perioden startar förresten på bästa sätt. Johan M tekar framåt åt höger. Tar med den 4-5m och klappar till den på backhand. Sitter i bortre. Snyggt! Endast 3 sekunder in i perioden 👍
Även om det inte är en match som kommer gå till historien som en välspelad match så kämpade vi på bra hela tiden på det hala golvet. Jonis fick vila i 2 min men boxen och Hjertén är heta! Fortfarande 2-1.
Samme man som tidigare vilade upp sig i utvisningsbåset satte sedan 3-1 för oss. Ass Rickard J. Missade målet helt, jag tog säkert en ny snus eller nåt. Men förmodligen va det snyggt som bara den. Tid 11.35 och nu känns det väldigt stabilt bakåt. Bara lyckas med att få in någon mer boll men det vill sig inte riktigt trots bra lägen. Med 1.30min kvar av perioden spelar vi väldigt bra och har tålamod. På denna tiden får inte Vara nudda bollen utan vi avvaktar tills tiden går ut eller tills att vi får läget att lägga upp bollen. Tillslut lägger vi upp bollen och det ger utdelning. Viktor N hänger 4-1 assisterad av Johan M. Mycket bra.
Psykologiskt knäckande mål också. Ett precis i början av perioden och ett precis i slutet av perioden.

Allt känns bra inför tredje och gubbarna är beslutsamma om att vi ska ånga på nu. Tyvärr så kommer 4-2 tidigt och strax därefter får Johan C sätta sig i utvisningsbåset. Då börjar pulsen stiga lite, 4-3 skulle verkligen göra match av det hela igen. Men boxen och uppoffrandet för varandra är grymt. Det blir inget 4-3 mål. Istället så får vi ett PP i mitten av tredje. Viktor N skjuter först ett stenhårt skott i stolpen. Får lite senare tillbaka bollen och placerar in den i bortre. 5-2 och skönt mål.
17.46 åker Johan M ut. 3 mål upp på 2.14 ska väl inte hända?
Det gör det inte heller. Boxen är bra, väldigt bra, tillslut blir det spel 4 mot 6 när dom plockar målis. Då får Victor A bollen och kan slå in den i öppen kasse. 6-2 och matchen är definitivt avgjord. Vara lyckas få in en boll till och matchen slutar 6-3.
Som sagt inget superspel av oss men i andra och tredjeperioden sliter vi verkligen för varandra och sätter defensiven. Den glöden är underbar att se när man lyfter varandra!

*** Johannes Hjertén
** Viktor Nydén
*Andrafemman

Andra tankar

Vara borta är svårspelat. Dom har ett annorlunda och halt golv. Något som dom säkert inte ens själva gillar men som givetvis är till deras fördel.

Rydboholm förlorade denna omgången mot Stöpen vilket gör att tabellen börjar se riktigt bra ut för våran del. Placering 1 och 2 går ju till kval. Rydboholm har 5 matcher kvar och kan som mest komma upp i 45poäng vid full pott. Vi ligger just nu på 36 poäng men har 7 matcher kvar. Så visst går vi mot en spännande vår!

VIKTIG INFO
Nästa hemmamatch är mot Fristad på Fredag kl 19.00. Inte lördag som det va först va tänkt. Fristad ville flytta matchen och det gick vi med på. Hoppas ni kan sprida ut detta så att våran kära publik kommer!