Hallå i stugorna
2018-10-08 21:24
Nu har vi spelat match igen...
Denna gång mot Borås IBF, ett klassiskt möte som brukar innehålla mycket känslor.
Lördagens uppladdning börjar med en diskussion på Facebook angående våran stereo som krånglade senaste matchen. Men den diskussionen bevarar vi inom laget 😂
Nu till matchen....
Det var väldigt fokuserade gubbar som droppade in i omklädningsrummet en efter en. Vi gick våran vanliga promenad och även där märktes det att det var nåt speciellt med denna matchen. Efter vandringen bytte alla om tyst och stilla till den förvirrade musiken på Davids nya bergsprängare.
Nydén vickade igång genomgången och drog laget där 4 väldigt duktiga innebandyspelare tyvärr inte fick plats från start idag.
det blev en ganska lyckad genomgång ändå och alla såg sugna ut på att köra igång uppvärmningen. Allt flyter på som det ska och denna gång får vi springa in till vårat kära intro som vi saknade senast. TACK till Lars Andersson som var tillbaka vid mixerbordet.
Matchen startar i ett bra tempo från båda lagen och domaren påpekar att "det är bra nivå på nivån".
efter 6 minuter får Jonathan Nydén en 2:a för obstruktion, den menar de allra flesta var felaktig för det kändes mer som "kille cyklar in i lyktstolpe".
Det är ju inte stolpens fel. Förlåt Jonis för jämförelsen, ingen vill väl ha ett BMI som en lyktstolpe tänker jag.
Blev inget mål på utvisningen i alla fall efter ett helt okej powerplay med bra box från vår sida.
Efter 11,30 får Johan Magnusson en 2:a efter att Olausson kastat sig, var dock en snygg filmning. PP och box upprepar sig, resultatet står sig perioden ut och det är även jämnt spelmässigt.
I paus sägs det blandade saker men vi blir eniga om att vi måste tagga till lite extra.
Kanske vi blir övertaggade för i andra perioden smäller det efter 20 sekunder då Borås hittar ett snabbt uppspel längs sargen och killen skjuter nästan direkt och hittar yttersta nätmaskan nere vid bortersta stolproten. Ett riktigt bra avslut!
Efter 10 minuter får Johan M bollen och bågar snyggt in 1-1 som bara han kan.
4 minuter senare drabbas Borås av en utvisning efter att Ragnar Lodbrok svingat sin yxa (slag då alltså, killen heter för övrigt Simon Ehrendahl).
Vi rullar boll bra i powern men slarvar lite och lyckas inte hänga någon.
Det är 3 sekunder kvar av perioden och Borås har frislag i vårat hörn, Olausson bågar bakom mål och lyckas få in den mellan stolpen och Juliander. En bra prestation av nr. 44.
I pausen försöker vi vicka fram en lösning på Borås låga disciplinerade försvar, våra planer har inte gått som förväntat men vi har tron på det ändå.
Tredje perioden är igång och vi har svårt att hitta luckorna. Efter 4 minuter spelar Anton Jääskö hårt och blir utvisad. Bättre PP denna gång men Borås har en riktigt bra box, inget mål och efter hårt jobb utan resultat tar vi time out efter 10,30. Vi går ner på 2 kedjor. Vi kommer närmare och närmare men det är i avsluten som vi slarvar. Borås har också lägen och när det är 4 minuter kvar så bryter samma Jääskö en sämre passning från oss och dunkar in 1-3, synd.
Men i samma minut skruvar Johan M in ett skott från halva planen som leder till Boråsmålvaktens första lilla misstag. Han gjorde utöver det en stor match.
med ställningen 2-3 jagar vi en kvittering och har många fina lägen som rinner ut i sanden. Vi når inte hela vägen fram och matchen är avgjord.
Stort beröm till Borås för deras disciplin och tack för en bra match.

Nästa blodbad är den 21 oktober borta mot Wårgårda kl.18,000 en söndag kväll.
Vi tackar förbundet för att det är tillåtet att spela en sådan tid på en söndag, det ska bli riktigt roligt i alla fall.