Innebandy
Herr A - Div II

Tranemo IBK - IK Zenith 5-4
2014-12-21 18:20
Det blev en jämn tillställning igår som slutade med 3 poäng för oss. Seger 5-4 vilket innebär att 2014 blev ett riktigt bra år på hemmaplan. Inte en enda förlust!
Senaste förlusten va 2013-03-16 för att vara exakt vilket innebär en förlustfri svit på 645 dagar!

Matchen då
Det märktes i början på matchen att båda lagen hade jobbat på sina försvarsspel, förra mötet så va ju båda nykomlingar i div 1 och båda lagen kändes rätt osäkra bakåt. Igår va de dock annorlunda. Inget av lagen ville förlora vilket istället märktes på offensiven. Vi kommer inte upp i någon bra standard i första perioden, inte Zenith heller kan jag tänka mig. Första perioden är nog inte så rolig för publiken men i vilket fall så sätter Johan 1-0 14 minuter in vilket står sig perioden ut.

I andra perioden får vi ett tidigt PP som vi tyvärr inte får någon bra utdelning på, istället är det Zenith som får fina kontringslägen. 6 minuter in i perioden gör Zenith 1-1 vilket jag tyckte va felaktigt, frislaget flyttade dom fram 3-4 meter och bollen rullade när de slog en fin diagonal som dom satte snyggt. Menmen 1-1 på tavlan. Zenith spelidé är tydlig, dom har bra skyttar så dom skjuter mycket utifrån. Ganska tacksamt att försvara sig mot ändå. Sen drabbas båda lagen av onödiga utvisningar, först vi. Tycker Zenith har ett bra PP men dom får ingen utdelning, Hjerten är bra i kassen också. Sen får vi ett PP som ser bättre ut. Denna gången vårdar vi bollen vilket också ger utdelning. Johan sätter 2-1. Tyvärr så blev inte de långvarigt för 20 sekunder senare så kvitterar Zenith till 2-2.
Ett mål som studsar på en fot som sen studsar på en annan fot in i mål. Det är nog höga odds på att ett sånt mål ska upprepas.
I minut 16 drabbas vi av en ny utvisning. Utvisningar som vi tar i offensiv zon är kostsamma. Dessutom så började vi få igång bättre fart i spelet så det kändes som att den kom i dålig tajming. Denna gången gör även Zenith mål och leder för första gången matchen.
Men vi har bra spel som jag nämnde och kommer tillbaka efter ett mycket snyggt spelmål, assist Rickard och mål av Odelberg. Periodpaus och 3-3 på tavlan

Viktiga poäng står på spel och i tredje perioden höjer vi oss ett snäpp, Johan och Lidzen sätter 2 snabba mål så vi leder med 5-3 och allt känns stabilt. Sen drabbas båda lagen av 2 utvisningar men inget av lagen lyckas med att göra mål. 5-3 står sig länge men sista 5 minuterna börjar Zenith få rejäl press på oss, några skott som är riktigt nära och med 4 minuter kvar sätter dom 5-4. Nu är det spännande, zenith pressar på, försöker lossa utifrån men den går inte in för dom. Med minuten kvar så tar dom ut målvakten och vi kommer upp och får öppet mål men missar?!?! Så spänningen lever kvar. Zenith får inte in bollen vilket innebar att vi tog 3 otroligt viktiga poäng!

Andra tankar
- En otroligt viktig seger, vi klättrade en placering i tabellen och har nu 4 poäng ner till strecket, skönt att inte spela med kniven på strupen med så många omgångar kvar!

-Stenungsund tog igår sin första vinst och kanske har dom lite häng nu, dom möter ju faktiskt Zenith om 2 omgångar så då kanske dom är ifatt?

- Tabellen är jämn, Plats 2-6 skiljer det 3 poäng på, plats 7-10 skiljer det 4 poäng på så det känns som att allt kan hända än!

-Nästa omgång möter vi Borås borta, den 10 januari. Matchen sist mot dom tappade vi ju med minuten kvar (4-4) så det blir säkert en jämn tillställning även då. Nu ligger båda lagen på 13 poäng så de laget som vinner den matchen har ett bra utgångsläge för spel i div 1 även nästa år!

- Vi har spelat 5 hemmamatcher nu och släppt 4 mål varje match. Totalt 20 alltså. På bortaplan är det värre. 50 insläppta på 6 matcher. Något som vi får ändra på mot Borås :)