Herr A - Div II

Tranemo IBK - Sävsjö IBK 10-9 SD
2015-01-15 10:34
Det bjöds på en riktig rysare igårkväll i grytan. Förmodligen bättre än allt vad TV-tablån hade att erbjuda en onsdagskväll.

Jag känner inte riktigt igen Sävsjö efter bortamötet mot dom. Deras försvarsspel är inte alls detsamma så vi skapar mycket mer chanser än sist. Däremot så är deras offensiv riktigt bra. Sista fjärdedelen i banan är dom farliga.

I vilket fall så tar vi ledningen med 1-0 efter fint samarbete mellan Johan M och Viktor N, men 6 minuter in i matchen så kvitterar Sävsjö och redan efter 6 minuter så kan man känna att detta kommer bli en jämn match. Jämn första period blir det också. Vi leder med 3-2 efter att Peter Edvardsson presenterat sig med 2 fina assist. Ett till William och ett till Carlsson!

Andra perioden blir väldigt konstig på många sätt. Helt klart våran sämsta period, vi släpper totalt 6 mål.
Det börjar med att Sävsjö kvitterar till 3-3, inget konstigt med de men sen sätter Olof 4-3, tror vi? Jag tror alla personer i hallen utom 1 ser att bollen ligger tydligt i mål. Tyvärr så är den enda som inte ser detta domaren. Katastrofmisstag att blåsa bort de målet, nåt som inte borde få hända på denna nivån. Alltså fortfarande 3-3 på tavlan. Tyvärr så blir vårat fokus på allt annat än matchen nu och Sävsjö rullar ut oss. 2 minuter senare så har vi hunnit ta en onödig utvisning plus att vi släppt in 3 mål. Totalt 4 snabba mål och ställning 3-6 Sävsjö. Vi tar timeout och lite senare sätter nyförvärvet David 4-6. Nu är det match igen känns det som. Men tyvärr så bjuder vi på två powerplay, kändes inte som att det va rätt lag att ge bort powerplay till för dom gör 2 nya mål. Ställning 4-8.
Tobias S lyckas dock med att skänka hopp åt oss genom att sätta 5-8 strax innan periodslut.

Nu kommer vi till våran bästa period, ingen vill vika ner sig. Vi vet våran svit på hemmaplan, vi har en fantastisk publik, nu gäller det bara att få in bollarna.
Vi startar med ett PP och får sedan 1 nytt PP men tyvärr vill bollen inte in. Sävsjö sjunker hem mer och mer ju mer matchen går, 11 minuter in så kommer reduceringen 6-8. Det känns väldigt bra i laget just nu så poängen känns inom räckhåll, tyvärr då så kommer Sävsjö på en kontring och sätter 6-9. Ridå ner tror många men då börjar fantastiska TIBKminuter. I div 1 har jag aldrig sett oss ha sån press på ett lag, jag har nog aldrig sett ett lag bli så passiva heller. Sävsjö är uppenbart rädda för att vinna matchen och backar bara hem och spelar väldigt passivt. Vi tackar och tar emot, Peter, Viktor och Johan sätter 7-9, 8-9, 9-9. Grytan kokar verkligen vid 9-9 målet. Vi har tom 4 minuter till godo att kunna avgöra matchen, lägen har vi men avgörandet kommer först i sudden då Viktor N sätter 10-9

Målskyttar: Viktor N 3, Johan M 2, Peter E, Tobias S, David E, Johan C, William R

Knallar

*** Viktor N - Gör 3 fina liknande mål från backposition, grym spelförståelse
** Peter E - 4 assist och 1 mål idag. Makalösa handleder som leder till fantastiska assist!
* David E - Sätter sitt första mål för klubben men visar framförallt vilja. Sliter över hela banan!