Tranemo IBK - Östra SK Jönköping 3-6
2015-01-25 20:18
Det känns tungt att behöva skriva det men hemmasviten är bruten. Som med allt annat så varar det inte för evigt, men vi va obesegrade på hemmaplan i 678 dagar. Något som är riktigt imponerande!

Matchen då

Östra startar matchen i ett högt tempo, dom dubblar i ena hörnet och har bra bolltempo så där hänger vi inte med. Efter 2 minuter sätter dom 0-1, helt rättvist efter en bra press från deras sida. Pressen fortsätter egentligen till minut 9 innan vi får ett PP. Då kan vi börja rulla boll och få lite andrum från deras press.
Efter PP:t som blir mållöst så jämnar matchen ut sig lite, deras offensiv lägger sig och vi får utdelning, Victor A sätter 1-1. Tyvärr så får dom med sig ett psykologiskt mål i slutet av perioden, ledning Östra 1-2

Period 2 startar lite som första, Östra går ut i ett bra tempo och vi är inte riktigt där idag. Det känns som att vi jobbar i motvind på nåt sätt. När vi pressar så pressar vi lite halvdant så Östra spelar sig snyggt ur de. Det är inte alls samma som mot Lidköping och Sävsjö när pressen satt klockrent. Östra sätter 1-3 och 1-4 innan våran bästa period i matchen kommer.
16.13 in i perioden så får vi PP, 16.32 reducerar Johan till 2-4, 16.42 sätter Rickard 3-4 och äntligen har vi lite medvind i matchen. Publiken vaknar, vi vaknar. Nu har vi bud på mer men tyvärr så räddas Östra av en periodpaus i detta läget. Synd för detta va enda tillfället i matchen när jag kände att det fanns en riktigt go känsla i laget!

Men vi ligger bara under med 3-4 inför period 3. Alla som sett TIBK dom senaste 678 dagarna vet att ett underläge med ett mål inför tredje är ett fint utgångsläge för dom grönsvarta herrarna! Vi gillar att slita i ett litet underläge och bara ösa på därifrån men idag vill det sig tyvärr inte.
Tredje perioden blir inte alls som vi eller publiken tänkt sig, våran press kommer aldrig riktigt, Östra backar hem och försvarar sin ledning. Dom gör väl ingen bra period heller, men å andra sidan behövs inte de när vi inte riktigt bjuder upp till kamp idag.
Östra gör 2 mål i perioden och vinner tillslut med 3-6

Andra tankar
-Det känns inte riktigt som att vi kommer upp i någon bra standard faktiskt, visst Östra är duktiga men ganska unga så vi borde kunna straffa dom fysiskt, nåt som vi är bra på!

-Den stora skillnaden i matchen är väl att Östra släpper bollen mycket enklare och tidigare än vi gör!

Knallar
***Johannes Hjertén - När inte vi riktigt hänger med så sköter han sig bra i kassen
** Johan Carlsson - Kämpar och sliter, springer nog mest av alla på en match
* Rickard Josefsson - Även han kämpade och låg rätt i positionerna, gjorde även 1 mål!