Tranemo IBK - Partille IBS 8-7 SD
2015-02-15 18:41
Igår togs 2 fina poäng men vägen dit va inte riktigt spikrak!

Första perioden startar Partille bäst, eller ska jag säga att vi startar sämst?
Det känns som att vi tror att vi ska kunna ställa ut skorna denna matchen för det gör vi verkligen i första perioden. Ska inte ta ifrån Partille att dom gör det bra, för dom spelar bra i första!
Men vi är som sagt inte med. Under första 5 har vi slarvat så Partille har haft 2 frilägen plus några sidledspass till bra lägen som vi borde läst men inte gjort! 0-0 står sig och det ska vi va glada för.
Perioden fortsätter ungefär likadant fast nu får Partille utdelning. 0-1 kommer 10.14 in och 0-2 kommer endast 5 sekunder senare på en konstig situation. Partille misslyckas med att peta bollen och en kille bågar runt muren och sätter den. Tyvärr så ligger vårat fokus på domaren eftersom inget pet kom så han fick sätta den enkelt!
Vi har väl haft lite småchanser såhär långt men i minut 14 får vi iaf PP. Dock så tar vi knepiga avslut och rullar inte som vi brukar. 0-2 står sig till 16.57 då sätter Partille ett skott från kanten, 0-3.  Dryga minuten kommer 0-4 efter ett nytt friläge!
Vi behöver en periodpaus för Partille har bud på mer men då lyckas David sätta en boll efter en tilltrasslad sitatuion framför mål. 1-4 efter första. 7-16 i skott!

Efter mycket snack i pausen om att faktiskt göra det vi sagt att vi ska göra så kommer vi ut som ett nytt lag i andra!
Vi stänger nästan alla diagonalpass som Partille hade i första perioden, dom får inga mer frilägen så det ser mycket bättre ut överlag i denna perioden.
Dock så sätter Partille 1-5 tidigt men vi skakar av oss det rätt snabbt och börjar sakta men säkert hämta upp detta! 2-5 sätter Bagarn från vänsterkanten, 3-5 sätter Bynander efter ett fint dragskott i PP, sen får vi århundradets solklaraste straff som resulterar i en 2+2a. Viktor N gör inget misstag utan sätter 4-5. Nu är vi bara i minut 9 och Partille är rejält under isen. Så som vi va i första ungefär!
Men 5-5 kommer aldrig som det borde gjort så matchen jämnar ut sig lite i slutet av perioden. Men helt klart 10 bra minuter av Tranemo!
4-5 inför tredje alltså!

I tredje visar vi en härlig moral men det sitter långt inne. Återigen så sätter Partille ett mål tidigt i perioden. 4-6 Partille. Vi spelar ändå bra och har flera bud på 5-6 men det dröjer till minut 7. Viktor N gör inget misstag i PP, så snyggt placerat så det ser sådär löjligt enkelt ut! Efter målet så faller Partille hem mer och mer. Det märks att dom är rädda om sina poäng, nåt som inte brukar löna sig att spela på resultatet i innebandy. Vi ser ut att sätta 6-6 men domaren gjorde ett misstag vilket visade sig vara korrekt. 5-6 står sig länge. För länge om man kollar matchbilden. Vi borde leda matchen men siffrorna säger annat. Med endast 3.28 kvar av matchen så får Partille en straff som dom gör mål på. 5-7 känns inte rättvist men tyvärr är det så på tavlan. Men vi har en otrolig styrka i laget i slutet på matcherna. Samma mot Sävsjö hemma när vi vände, samma mot Lidköping borta! I vilket fall, Bynander lyfter in en boll mot mål, det är mycket folk framför och på nåt sätt så letar den sig in. 6-7 17.14 in i trejde. 46 sekunder senare är Victor A framme i slottet och hänger viktiga 7-7! Underbart!
Bästa läget i slutet får Partille men annars blev det rätt avvaktande spel sista 2 minuterna!

Eftersom vi hade 2 bra perioder bakom oss så kände nog alla i hallen att vi hade fördel i sudden. Sagt och gjort, Johan hittar ett fint diagonalpass till Peter E på andra sidan som sätter den högt i ett näst intill öppet mål. Vinst 8-7 och 2 poäng till TIBK!¨

Knallar
*** Peter Edvardsson - Firade sin 30e födelsedag med att va bästa spelare. Får alltid med sig bollen på nåt magiskt sätt! 2 mål framåt dessutom!

** Kristoffer Bynander - Väldigt stabil bakåt och 2+1 framåt, inget att klaga på där!

* Victor Aronsson - Stod upp bra och kämpade under hela matchen och får dessutom "avgöra" med 7-7 målet!