Innebandy
Herr A - Div II

Tranemo IBK - Floda IBK 8-6
2015-02-22 19:13
Det blev en fantastisk 1-kronasmatch igår. 334 besökare ger klubben fint klirr i kassan och dom hejade även fram oss till en seger. Tack alla!

Förra mötet slutade med seger 11-4 för Floda och då skrevs det saker från Flodahållet som idag blir väldigt roliga! Vi är som ett div 4 lag fast bättre. Tydligt att botten mötte toppen osv. Nu är det här bottenlaget från div 4 bara 3 poäng ifrån topplaget Floda ;)
Va bara tvungen att nämna de!

Inför denna matchen så hade vi lärt oss läxan från förra mötet. Floda ställer upp liknande som alla topplag gör i ettan så vi stänger de rätt bra även om nu första perioden slutar 4-4.
Matchen börjar i ett bra tempo. Båda lagen känner lite lätt på varann, tidigt drabbas Floda av en utvisning men vi lyckas inte riktigt få bra rull denna gången. Vi är de hetaste laget såhär långt och får också utdelning i minut 7 och 8. David trycker dit 1-0 framför mål och Viktor lossar sitt backskott till 2-0. Efter 2-0 målet börjar Floda få fart på benen. Deras omställningar är väldigt bra och deras rörelse ställer till de lite för oss. Floda hämtar upp till 2-2, rättvist får man säga!
Nu blixtrar vi till igen. Johan bågar fint runt halva Floda och hänger 3-2, viktigt mål. Sen sätter Lidzén 4-2 och det känns som att vi har rätt så bra koll på matchen nu. Tyvärr så gör Floda 4-3 och sen 4-4 i PP precis innan periodpaus. Vi sliter på bra så en ledning i första hade känts mer rättvist!

Andra perioden startar vi inte alls bra, som tur är så bränner Floda endel och Hjerten räddar oss endel. Första 10 här har Floda ett övertag, dom rör sig betydligt mer än oss och tar jobbet överallt på planen. Men som sagt så får dom bara in en boll, 4-5 och leder nu för första gången matchen! Rättvist efter hur det har sett ut. Vi ändrar om och går ner på 2 femmor efter deras mål och efter det får vi faktiskt lite mer flyt i spelet. Lidzen sätter de hårdaste skottet jag sett på väldigt länge. 5-5 och matchen är fortfarande i högt tempo men inga mer mål kommer!

Period 3 kan inte starta bättre än att Floda drar på sig en 5 minutare. Jag själv är emot 5 minuters utvisningar, dem förstör matcher, likaså gjorde den det idag! Visst armbågen i ansiktet är jättetydlig och domaren står 2 meter ifrån så det är väl inget snack om saken men dem förstör ändå för ett helt lag när det borde vara mer personligt. Menmen vi tackar och tar emot! Vårat PP funkar bättre och vi sätter 2 snabba genom våra specialister i PP, Viktor N och Johan M. Ledning 7-5 med 4 minuters PP. Detta tar hårt på Floda. Även om vi inte gör nåt mer mål så är inte Floda riktigt lika heta efter detta. Jonathan N kan sätta 8-5 10 minuter in och efter det får Floda en ny utvising. Vi missar dock straffen men vi kan rulla runt och trötta ut Floda! 1 utvisning åt vardera håll kommer men inga riktiga lägen kommer! Sista 4 minuterna börjar Floda pressa oss mer och vi sjunker mer och mer. Nu har dom bra press på oss och sätter även 8-6 med knappa 3 minuter kvar. Något riktigt läge får dom aldrig nu utan vi är närmare 9-6 i öppen bur än va dom är 8-7.
Matchen slut och vi vinner med 8-6, fantastisk go seger där vi krigade oss igenom matchen!

Anda tankar!
- Våran formkurva är fantastisk, efter att bara ha tagit 10 poäng första halvan av säsongen så har vi nu tagit 19 poäng andra halvan med 2 matcher kvar att spela

-Vårat PP är stor skillnad på nu mot hur det va i början på säsongen, nu räknar man nästan med mål i PP

-Den kunskapen vi har nu skulle vi haft i början på säsongen, då är jag rätt säker på att vi hade nått allsvenskt kval, nu finns fortfarande chansen men det krävs 2 vinster (Stenungsund och Alingsås) plus att lagen ovanför i den haltande tabellen ska tappa poäng

-Nu leder vi publikligan i div 1VG. Grymt!

Coachens Knallar
*** Johannes Hjertén - Gör en stabil match, framförallt i andra perioden när vi utespelare dippar
** Erik Lidzén - Hotar ständigt med sina älgakliv framåt och är stabil bakåt. 2+1 från hans klubba
* Mattias Berggren - Skriver inte om mig själv :)