Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

 
Tranemo IBK - BK Halna 4-3 (1-1, 2-1, 1-1)
2019-10-15 21:42
Det blev en jämn drabbning inför 220 betalande i publiken.

BK Halna var lite bättre än vad jag trodde på förhand, när även Tranemo
var lite sämre för dagen blev det här en väldigt jämn match, där dock 3 poäng bärgades vilket alltid är viktigast.

Halna ställde upp väldigt lågt 2-2-1, rörde sig inte mycket vilket heller inte behövdes. TIBK brukar kunna ställa upp så effektivt ibland och det är inte helt lätt att luckra upp. Behövs fart och finess och det saknades tyvärr idag då det istället blev en avslagen match i Halnas smak, där dom kunde lägga energin på kontringar där dom var vassa.

Första perioden slutade 1-1 efter Johan M styrt in ett skott från Victor A.
Att det slutade just 1-1 berodde på den för dagen återigen storspelande Hjertén i kassen.
Var tyvärr likt Vänersborg matchen hemma där slarviga passningar ledde till flertalet jättelägen för Halna där Hjertén fick visa varför han ibland jämförs med en panter.

Andra perioden började med ett mycket grant mål där Odelberg spelar in till Wille i slottet som snyggt bakom ryggen släpper den till Adam N som rakar in bollen.
Ett hopp tändes väl där att tyglarna skulle släppa men det blev det tyvärr inte.
Perioden fortsatte likt den första där Tranemo trots att Halna inte satte upp någon stress ändå hade märkbart svårt att få till ett passningsspel.
2-2 kvitteringen kom i boxplay, innan det var dags för Victor A att visa hur enkelt det kan göras där han i Powerplay efter 10sekunder hängde dit ett dragskott utan krusiduller.
Ledning 3-2 inför sista perioden alltså.

Tredje perioden var väl den som annars såg bäst ut spelmässigt, när Johan M tagit klivet upp som forward och Wille klev ner och skötte sig galant som back.
Ju närmare slutet det kom desto öppnare spel (och roligare), 3-3 kom dock på vad jag skulle chansa vara ett felskott som ställde Hjertén i kassen, med 5min kvar.
Det tog dock bara 2 minuter innan Johan M skulle avgöra matchen, assisterad av Victor A.

7 poäng efter 3 matcher är det viktigaste.
Det lämnar däremot mycket att önska när det kommer till uppspelen i de här två hemmamatcherna. Det var väldigt låg passningsprocent denna match, mot ett lag som ändå inte stressade, då det skulle krånglas för mycket eller istället för att ta initiativ och utmana de stillastående Halnaspelarna gjorde man det enkelt för dom och genom felpass bjöd på kontringslägen.
Släpper den biten kommer offensiven komma igång med, kvalitéer finns absolut och vi hoppas nästa hemmamatch mot Borås kan bjuda på ännu mer fart och fläkt.

Bäst idag, Johannes Hjertén, outstanding.
Wille klev ner som back och var den som under matchen klarade hålla fart på bollen därifrån.
Odelberg var back och defensivt skötte han det galant, ska Johan Carlsson bygga slott hela säsongen behövs någon som Odelberg som sätter sig i respekt.
Adam N krigade på och fick hänga en strut.
Victor A gör 3 poäng och 3 poäng är allt 3 poäng!
I övrigt hoppas jag alla känner dom kan göra bättre, det vet jag att dom kan.

220 betalande i publiken, fenomenalt, men varför är intromusiken så låg?

Nästa match nu på fredag i Rydboholm.
Bortamatcher i Rydboholm har bjudit på så många klassiska svängdörrsmatcher genom åren så det vill man inte missa!


Inför BK Halna med #26 Simon Petersen
2019-10-11 20:23
Hej Simon och grattis till 3 poäng senast mot Falköping
Hur känns formen för dig och laget efter 4 poäng på 2 matcher? 
Tjena Berggren kul att talas vid! Tack så mycket! 
Formen känns för min egen del hyfsad, känner att jag har lite att förbättra på det personliga planet, slarvat lite med sommarträningen tyvärr. Laget i övrigt känns stabilt, men vi har säkert lite att finslipa på! Finns alltid utrymme för förbättringar!

För oss som inte såg matchen mot Falköping, berätta vad som funkade bäst för laget i den matchen?
Vi åkte till Falköping med en bra inställning, och det såg ut som att alla var hungriga på match under uppvärmningen! Men när domaren blåste igång så slarvade vi mycket med boll och hamna ur position vilket ledde till ett par enkla bollar bakåt. Efter detta så visade sig en helt annan sida och vi lyckades att tugga igång varandra och vända på steken! Riktigt härlig laginsats vilket jag tycker är det som funkade bäst i den matchen! 

På lördag möter ni Halna, det är inte första gången du möter Halna,  Vad kan du om dom?
Ja precis! Nu besitter inte jag det superminnet som typ Magnusson och Victor Aronsson har, men det jag minns av Halna är att dom är ett lag som spelar fysiskt och intensivt, minns egentligen bara den sista matchen vi spelade hos dom förra säsongen. Det var en jämn och tuff match som vi till slut lyckades att ta hem! Sonny Cirkus har jag starka minnen av också, en av deras nyckelspelare i mitt tycke! 

Serien känns jämnare än på många år, hur ska TIBK göra för att bli ett topp 4 lag i årets serie?
Ja det har du alldeles rätt i, det blir nog ett väldigt jämnt seriespel för dom flesta lagen. Vi som lag måste ligga i och köra hårt på träningar och ta till oss av det våra tränare säger. Sen måste vi fortsätta med den inställningen som vi visade uppe i Falköping, en sån detalj kan spela otroligt stor roll i hur en match utspelar sig. Vi har också ett par yngre talangfulla grabbar som måste våga ta för sig, det är grabbar som kan avgöra matcher för oss! 


Är det någon match du längtar extramycket till under säsongen? Genom åren har det ju funnits "hatmatcher" mot Sandared, Rydboholm och Tygriket för att nämna några.
Haha ja hatmatcher har det ju alltid funnits i div 2, men det är väl det som får en att vilja hålla på med detta också. Dom tre lagen du nämner brukar alltid vara lite extra känsloladdade och roliga matcher! Men som sagt, det är såna matcher vi spelar för! 

Tillsist, du är rutinerad back nu med många säsonger bakom dig, va har du för bästa innebandyminne med TIBK?
Ja det har blivit ett par säsonger nu! Med detta laget och gubbarna som tyvärr har lagt klubban på hyllan så har jag hur många bra minnen som helst, alltid haft kul tillsammans! Men om jag måste välja ett så måste det vara när jag fick kliva upp och göra min första match med A-laget hemma mot TT. Satt nästintill i chock när Ståhl drog mitt namn i truppen. Mäktigt att bli inkastad i en sån match! Vi vann serien och jag fick göra mitt första mål för A-laget, riktigt fina minnen!

Där tackar vi Simon och önskar honom lycka till i matchen mot Halna


Samtidigt hälsar vi Halna välkomna till grytan. Jag kollade upp lite statistik, sen 2012 så har TIBK och Halna mötts 8 gånger. TIBK har 7 vinster och Halna har en 1 vinst. 
Total målskilland på dessa 8 matcher är 61-31 till TIBKs favör. 
Men för att återgå till nuet så har Halna startat säsongen med tuffast möjliga motstånd. Vara och Sandared.
Säger inte så mycket med 2 förluster mot dessa topptippade lag.
2 spelare som genom åren gjort mycket poäng för Halna är Sonny Boberg och Fredrik Hermansson, tyvärr för Halna så har den sistnämnde lämnat för spel i allsvenska Lockrud Mariestad. I övrigt så verkar Halna ha en ganska tunn trupp med stor ålderskillnad på grabbarna, i skrivande stund så har Halna bara 10 utespelare i laguppställningen! 
Slutligen så tror jag det blir en tuff match eftersom Halna mött topplagen och kanske fått lite högre tempo i sina matcher än vad TIBK haft hittills!

/M.Berggren
Falköping IBK - Tranemo IBK 5-6
2019-09-29 17:29
Eftersom vi skribenter inte kommer kunna se alla matcher så kommer jag försöka skicka runt uppgiften att skriva ett matchreferat när vi missar matcherna.
Denna gången är det #66 Isak som står för referat och åsikter!


Efter en lång och krokig väg upp till falköping var det dags för säsongens första bortamatch, mot nykomlingarna falköping. 

Period 1 
Vi startar matchen med bra rull men som i seriepremiären är de dom sista detaljerna som saknas för att göra mål. Hur som helst vi tar ledningen med 1-0 och allt känns tryggt och lugnt. Strax därefter kvitterar falköping efter en skum situation mellan Hjertén och kanske den största människa jag någonsin skådat, denna jätte tacklar omkull Johannes och utan avblåsning sätter falköping den lätt på en nerknuffad Hjertén. Vi släpper de och går vidare. Vi tar ledningen med 1-2 men snabbt kvitterar falköping.. 15 sekunder kvar av första perioden sätter William ett viktigt mål efter ett par fina dragningar. 

Period 2
Falköping gör en snabb kvittering efter bara någon minut in i andra perioden.
3-3 står de på tavlan. Vi krigar på och äger mycket boll utan utdelning, och från ingenstans flickar Mike in 3-4 målet efter 10 minuters spel, de bli också de sista målet i andra perioden. 

Period 3
Vi pratar i omklädningsrummet i pausen om att vi inte ska låta Falköping komma in i matchen igen och absolut inte släppa ett tidigt mål för att ge dom onödig vittring. Men så blir inte fallet, Falköping kvitterar efter 3 minuter och får ett hopp som ger dem energi. Halvvägs in i tredje får vi ett powerplay men får inte in bollen innanför ramen. Falköping tar ledningen med 5-4 efter 12 minuters spel och en liten oro byggs upp i laget. Vi känner att vi är de bättre laget och undrar hur de kan stå 5-4 till hemmalaget?! Sista 8 minutrarna bestämmer sig varenda en i laget att de är vi som ska kamma hem 3 poäng idag. Vi rullar bollen med fart och hittar ytor och skott som vi inte hittat på hela matchen tidigare. 14.20 sätter David E bollen distinkt över målvaktens vänstra ben. En glöd sprids i laget och viljan att vinna stiger ännu mer. Bara 1.40 efter kvitterings målet visar sig David ännu en gång och trycker dit de avgörande målet för matchen. 


Vi visar bättre kvaliteter offensivt jämförelsevis mot seriepremiären men släpper lite för många slarvmål bakåt istället. Än dock en positiv insats där vi kontrollerar matchen större delen av tiden och lyckas ta hem tre pinnar trots underläge i slutet.
Inför Falköping IBK med #17 Johan Carlsson
2019-09-26 20:35
Hej Johan och välkommen tillbaka till innebandyn (äntligen)
Berätta för läsarna hur din förra säsong såg ut?

-Hej Mattias, förra säsongen var ett riktigt bottennapp. En förväntad comeback mot Wårgårda hemma efter korsbandsskadan resulterade i 3 spelade byten. Efter det var jag ganska uppgiven om det blev mer innebandy eller inte. 
Bestämde mig för att testa försäsongen nu och skulle det kännas bra kör jag på ☺️
Riktigt roligt att vara med och lira igen. 


Du har ju en spelstil som är ganska utsatt om man tänker rent skademässigt, är det nåt du tänker på nu efter skadan?

-Nej, tänker väl inte på det speciellt mycket, kanske funderar till ibland innan jag går in i vissa situationer som jag antagligen hade gått in i tidigare. 


Premiären mot Vänersborg slutade 2-2, är du nöjd med matchen?

-Nöjd över kämparglöden från alla , defensiven tycker jag sitter bra. Offensivt behöver vi hitta bättre lägen, mer skärpa i avsluten. Förhoppningsvis kommer det.


Du gjorde en stabil insats, det syns att motivationen finns där. Hur roligt är det med innebandy igen?

-Ja det kändes bra emot Vänersborg, riktigt kul att vara igång och spela igen. Var jobbigt att vara vid sidan av förra säsongen 😅


På lördag ställs ni mot Falköping borta, nykomlingar i div2. Sist ni möttes i tävlingssammanhang va säsongen 13/14. (2083 dagar sedan) Ni vann med 6-8 borta och 11-3 hemma. Minns du nåt möte med dom? Du gjorde poäng i båda matcherna 😊

-Hmm, vet att vi mött dom men ingen koll på resultat,haha. Sånt kommer jag inte ihåg. Gissar på att dom haft en del spelaromväxling sedan senast. Kul med ett nytt lag i div 2, har ju annars varit samma lag varje säsong i princip. 


Va kan du om dagens Falköping?

-Kan abslout inget om dom ä, förutom att dom är nykomlingar. 


Där tackar vi Carlsson för att han ville växla några ord med mig. För att spinna vidare på mötena med Falköping säsongen 13/14 så pratade vi om det på jobbet häromdagen. 
Bortamatchen minns man delar av än idag. Efter första perioden ligger vi under med 2-0. Tobbe Svensson säger nåt i pausen i stil med att vi ska lägga bollarna på bröstet på honom. Sagt o gjort, han får bollarna på bröstet o han knackar in bollarna. 3 mål från hans klubba och vi vann tillslut med 6-8!

Kollar man lagen idag så har TIBK hela 9 gubbar i årets lag som va med säsongen 13/14 när vi mötte Falköping. Kollar man däremot Falköping så hittade jag bara 1 gubbe som finns kvar. Emil Martinsson, även spelande? Coachen i dagens lag.
Vill minnas att han dragits med en del skadeproblen men när han är hel så brukar han leverera en hel del poäng!


Vad ska man säga om Falköping annars då?
En förlust borta mot Sandared med 10-3 säger inte jättemycket. Alla lag i serien kan förlora borta mot Sandared med dom siffrorna.
Gick igenom truppen lite snabbt och kollade om det fanns någon rutin från spel i div 2 och högre. Jag hittade väl spelare från Vara, Skövde, Lockrud Mariestad för att nämna några klubbar så visst finns det rutin där.
Bästa poängplockare i laget förra säsongen var Sebastian Bhiladvala som gjorde 44 poäng på 17 matcher.

Svårt att möta nykomlingarna i deras hemmapremiär men jag tippar en 4-6 vinst till TIBK

//M.Berggren


TIBK - Vänersborg 2-2 e.fl
2019-09-21 21:28
Seriepremiär, med nästan fullsatt? Hörde ingen publiksiffra men kändes bra knökat därifrån jag satt.

Äntligen dags för seriepremiären för grönsvart.
TIBK gästades av Vänersborg som ifjol tog en kvalplats uppåt, men har svårt att se dom göra det i år med spelarförlusterna.
För TIBKs del kommer jag alltid förvänta mig kval så länge vi spelar i tvåan, sen om det blir det eller ej är upp till bevis.

Första perioden

Johannes Hjertén var tillbaka i kassen och tur var det.
Bristen på uppspel som hittade rätt adress ledde till ofantligt många gratislägen för Vänersborg. Slarv var bara förnamnet. 
Som tur var hade Hjertén prickat toppformen efter 1,5 år sedan sin senaste tävlingsmatch.
Istället var det TIBK som tog ledningen i powerplay, detta efter att David E satt ett direktskott på pass från Victor A.
Glädjen blev dock kortvarig då Vänersborg kvitterade efter ännu ett uppspel med fel adress.
En period där TIBK bör vara nöjda med att det står 1-1.

Andra perioden

Det tar bara 14 sekunder innan Vänersborg tar ledningen i powerplay, kändes som ingen hann starta perioden riktigt innan bollen var i mål.
Hände inte mycket i perioden sedan i spel 5-5, Tranemo missade dock en straff och hade ett powerplay där Johan M förtjänade assistpoäng både en och två gånger men resultatet 1-2 stod sig perioden ut.

Tredje perioden

Tranemo gick ner på folk och jag från läktarhåll kände väl att kvitteringen låg i luften.
Det dröjde dock länge och ännu än gång var det ett powerplay mål där David E assisterade Victor A som satte ett dragskott.
Efter 2-2 målet var väl Tranemos bäste period i matchen.
Man hade fler lägen att avgöra, även i efterföljande 5 minuters förlängning kändes det som att TIBK var närmast ett avgörande men slutresultatet skrevs till 2-2 efter förlängning.

Positivt för dagen? Det kämpades och man gick för seger, det var härligt att se och något som saknades allt för mycket ifjol. Något som kan räcka en bra bit.
Publiksiffran. Vad var den? Härligt att se mycket folk på idrott i Tranemo oavsett.
Att många i laget verkligen gick all in, sen att det kanske inte alltid innebar att bollen hängde med är inte lika viktigt, det kommer sen.

Negativt? Uppspelen, och det är där det mesta startas. Utan bra uppspel inga bra anfall. Ofta kunde en av Vänersborg 2 snabba offensiva spelare (nr 9 & nr 10) på egen hand stressa två Tranemobackar och det blev farligt väldigt ofta.
Viljan att göra mål? Trafiken framför kassen vid skott var snudd på obefintlig, från sarghörn är det bra mycket svårare att göra mål.
Som tur var första matchen för säsongen och så länge man krigar på kommer resten sen.

Matchens bästa lirare:

3 Tranor

Johannes Hjertén tog välförtjänt hem Johannes Hjerténpriset och var hela matchens överlägset bästa spelare.

2 Tranor

David Eriksson.
Killen kunde gjort 5-6 mål men han skapade mycket och kämpade åt båda håll.

1 Trana

Odelberg-Johan C, dom två jag tyckte stod bäst för krigandet utan att för den delen gå bort sig i duellerna.

Näst på tur väntar Falköping borta, en nykomling i serien och vi hoppas att Tranemo fortsätter vara obesegrade till nästa hemmamatch.

Detta är mina egna åsikter och inte klubbens officiella /Olof T
Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från föreningen
Tranemo Innebandyklubb, 20/09 14:57 
Tranemo Innebandyklubb, 29/08 18:29 
Tranemo Innebandyklubb, 27/05 21:32 
Tranemo Innebandyklubb, 07/05 05:00 
Tranemo Innebandyklubb, 01/03 05:29 
Tranemo Innebandyklubb, 14/12 15:48 
 
SPONSORER 2019/2020