Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tranemo IBK
12 - 5
Wårgårda IBK
Tranemo IBK12 - 5Wårgårda IBK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 20 januari, 16:00
Plats:Idrottshall, Tranemo
Serie:Div2 Herr   Tabell >>
Samling:15:00
Tranemo IBK - Wårgårda IBK 12-5
2018-01-22 19:08
Denna matchen va så konstig så jag va tvungen att backa tillbaka och kolla mitt gamla referat från när vi mötte dom borta. Då skrev jag såhär 
Wårgårda är riktigt duktiga defensivt och offrar sig väldigt mycket i den egna zonen, jag tror dock dom saknar det offensiva spelet för att tillhöra topp 4 när serien är slut.
Med det sagt så blev jag ganska chockad över hur Wårgårda startade matchen i lördags. Det va precis tvärtom mot det Wårgårda man är van att möta, all satsning va framåt, nästan så mycket så att defensiven glömdes av. Ofta hade dom 3 gubbar väldigt högt upp i banan, och visst det ställde till bekymmer för oss men oj vad det öppnade upp omställningslägen. 
Kul att se iaf att dom testar nytt. Vi får en drömstart i den viktiga matchen och går ifrån till 2-0. 
Överlag så känns hela laget lite chockat och passivt över Wårgårdas taktik för dagen, wårgårda kvitterar till 2-2 7 minuter in i perioden så vi väljer att utnyttja våran timeout redan nu. Får vi ordning på detta så kommer inte den behövas i slutet tänkte vi. 
Perioden slutar tillslut 5-3 till oss. Konstig period överlag tyckte jag.

Andra startar väldigt bra, vi sätter 6-3 tidigt och då börjar jag känna mig ganska trygg, minuten efter så åker Wårgårda på en 5minuters utvisning. Där gör vi hela 3 mål och matchen är i stort sett avgjord. 9-3 på tavlan efter bara 4.39 in i andra perioden. Efter det åker vi på 2 boxplay men reder ut båda 2. Helt klart den stabilaste perioden av oss som vi vinner med 4-0.

3e perioden är väl en av dom knepigaste jag upplevt inom min innebandykarriär. Väldigt många utvisningar. Vid 2 tillfällen sitter vi 4 man utvisade, givetvis inte okej när vi leder med 6-7 bollar. Jag hade mer förstått frustrationen i denna "6poängsmatch" om vi låg under med ett par bollar. 
Våran box är fantastiskt bra, vi reder ut 3 mot 5 och 4 mot 5 flera gånger. Olof T älskar box och är klockren i spel 3 mot 5 och 4 mot 5. På 10 minuters box släpper vi 1 mål och gör 1 mål. Riktigt bra jobbat av grabbarna. Måste tillägga att våran målvakt Hjertén är riktigt bra i målet. Jag har svårt att tro att skottstatistiken stämmer. 28-51 till Wårgårdas favör. Men oavsett så gjorde Hjertén och grabbarna en riktigt bra defensiv insats, framförallt i tredje perioden.

Det fick bli ett kort referat för matchen är svåranalyserad.  
Nämner lite positiva grejer från matchen istället!

Vi hade 2 tunga avbräck precis innan match, Tobbe och Daniel M. Men 10 olika målskyttar och en vinst med 12-5 visar att vi har en bra bredd i truppen. 
Jonathan K fick göra sitt första mål i seriesammanhang, kul att se, det är han värd!
Oliver som missat veckans träningar startade första perioden på bänken, visar med 3 mål på 2 perioder att han va spelsugen, fantastisk lobb över målvakten i boxplay!
Johan M va med och spelade nästan hela matchen. Stor bidragande orsak till målen i powerplay. 5 assist i comebacken är inte illa!
Albins mål som Johan assisterar till är riktigt fint hela vägen. Elias vinner boll i defensiven, in till mitten där David tar emot och förlänger ut på Johan som kan spela Albin på sidan som trycker till direkt. Faktiskt lite så som vi tränat. Riktigt kul att se! 
Ännu ett fint mål är när Victor A släpar i höga slottet och Lunke droppar in bollen till honom.Vackert!

Sist men inte minst vill jag nämna vårat nyförvärv, Jonathan Nydén som återvänt till klubben. En spelartyp som kommer bli viktig i dom avslutande matcherna av serien. Spelar alltid med ett stort hjärta. Kul att han vill komma tillbaka!

Nu laddar vi om för på söndag så ska vi till Tibro!

//Mattias B
 

<< Tillbaka

 
 
SPONSORER 2019/2020