Herr A - Div II

IBK Lidköping - Tranemo IBK 8-10
2015-01-18 13:27
Igår tog vi 3 fantastiska pinnar

Innan jag fortsätter referatet så backar vi 8-9 omgångar när jag tippade serien. Då skrev jag såhär

7. Tranemo IBK - Vi är grymt starka på hemmaplan, tyvärr tappat 5poäng som vi "borde" haft mot Zenith och Borås, stänger vi matcherna bättre så är vi i hamn. Plats 6-9

8. Borås IBF - Vet inte riktigt vad jag ska säga om Borås. Dom har inget utmärkande i sitt spel, ingen som sticker ut. Ett jämnt lag helt enkelt. Plats 6-9

9. IBK Lidköping - Sämst försvar i serien? En match har jag bara att gå på och det va hemma mot oss (6-4) Då imponerade dom inte på några sätt så måste tippa dom lågt. Plats 8-10

Jag tippade alltså Lidköping på plats 9 och hade kommentaren sämst försvar i serien, givetvis så blev man nervös över den kommentaren eftersom Lidköping spelat upp sig till en fantastisk andraplats och mitt tips går helt åt pipan. Men ärligt talat så efter gårdagens match så förstår jag inte andraplaceringen? Mitt tips på nionde plats känns mer rimligt. Dåligt försvarsspel 2 matcher mot oss nu eller så är det helt enkelt så att vi är det enda laget som listat ut att man ska stöta på deras backar?

Matchen då
Vi får ingen drömstart direkt utan tar en onödig utvisning som Lidköping förvaltar på bästa vis. Lidköping är bra med boll i anfallszon så där vill vi helst inte låta dom stå och bolla. Men 1-0 Lidköping i PP.
Vi står upp bra och stressar högt vilket lönar sig många ggr, 7 minuter in i perioden så stressar unge William till sig bollen och sätter snyggt 1-1 utan assist.
Detta va en match som präglades av svagt försvarsspel från båda lagen, första perioden slutar hela 4-4 efter att Viktor N och Johan M gjort varsitt mål. Sen lyckas båda lagen med självmål. Så änsålänge ganska svängigt där det känns som att vi är det laget som kämpar mest och vill mest. Men 4-4 inför period 2

Andra perioden är bra, våran förstafemma äter i princip upp Lidköping, vi vinner perioden med 3-1 och leder med totalt 5-7.Detta är i underkant tycker jag, vårat höga stressande lönar sig många gånger och vi har bud på mer mål tycker jag. Det märks att Johan har saknat Peter E som nu gjort 3 matcher irad efter långtidsskada. Dom två hittar varann i sömnen. Men 5-7 står det så som vanligt blir det en rysare!

En tvåmålsledning är jobbig att försvara, man vet att man ska spela på som vanligt men det blir inte alltid så. Vi faller hem och tillåter Lidköping att rulla boll i våran anfallszon, i deras anfallsspel så förstår jag deras topplacering. Lidköping trycker ner oss längre och längre i banan, dom sätter 6-7, 7-7 och 8-7 på 7 minuter och matchen har vänt till Lidköpings fördel efter att ha varit våran egentligen i 2 perioder!
Som tur är så reser vi oss, nåt vi blivit betydligt bättre på under året. Folk minns säkert Zenith borta första matchen när vi inte reste oss. Men nu gör vi de. Johan M sätter 8-8, Pontus krigar in 8-9. Lidköping tar timeout och plockar målvakt med 3-4 minuter kvar. Som vanligt får man nästan säga så är det riktigt spännande i slutet, denna gången dödar David matchen genom att sätta 8-10 i öppen bur och vi tar 3 riktigt sköna och viktiga poäng!

Andra tankar

-Vi har fantastisk publik, både på hemma och bortaplan. Tack, ni är fantastiska!

-Egentligen är nog fallet att serien överlag är ganska jämn, Borås snor 2 poäng av Floda borta i förra omgången, vi tar 3 pinnar borta av serietvåan. Pixbo bortaslår Partille med 4-0.
Östra som leder serien har förlorat 4 matcher på 13 omgångar, ingen jätteimponerande svit. Det visar bara att alla kan slå alla!

-En stor fördel för oss igår är att vi spelar på 3 fulla femmor i ca 45minuter, Lidköpings tredjefemma fick bara enstaka byten. Det tyder på styrka och jämnhet i vårat lag!

-Igår har vi 6 olika målskyttar och mot Sävjsö hade vi 7 olika så det är bra att fler kliver fram i laget!

-Sen Peter E kom tillbaka till laget så har förstafemman verkligen öst i poäng. Det har verkligen lossnat för Johan, Viktor och Peter!

-Nu ställs vi mot Östra hemma nästa lördag, det laget som gör mest mål i serien med ett snitt på över 8 mål framåt varje match! Dom leder även serien så nu kommer en riktigt tuff hemmamatch för oss om vi ska kunna hålla våran svit intakt!
Till våran fördel så har Östra spelat 6 bortamatcher, vunnit 2 och förlorat 4 (om jag räknat rätt) Så deras bortafacit är inte lika imponerande!

Knallar
*** Johan M - Johan hade stundtals lekstuga, Lidköping kanske är ett drömmotstånd för Magnusson med deras försvarsspel!
** Viktor N, Jonathan N - Tror BT tog med fel broder i tidningen men båda gjorde riktigt bra insatser igår och vid vinst så är jag snäll med knallarna
* William R - 2 mål nu på 2 matcher för unge William. Tar för sig mer och mer och vilket också lönar sig i speltid och mål framåt!